test
Vacatures Bekijk onze leuke vacature!

Wieke Scholten | Voorzitter

Ik ben Wieke Scholten en ik woon in Deventer met mijn man, twee dochters van nu 10 en 12 jaar en twee honden. Ik treed met veel plezier toe tot de Raad van Commissarissen van ReubeZorg. Ik vind het een eer om te mogen bijdragen aan dit mooie bedrijf.

 

De waarde die ReubeZorg levert voor cliënten en het voorbeeld dat ReubeZorg geeft in innovatief en persoonlijk ondernemen in de zorg spreekt me aan. Ik ben een sociaal- en organisatiepsycholoog en observeer nu 20 jaar gedrag in organisaties zoals in besluitvorming en samenwerking. Het gaat vaak om de typische manieren van werken die niet op papier staan, maar die iedereen kent. Ik ben gespecialiseerd in gedragsrisicomanagement. Dat gaat over het voorkomen van problemen door gedrag in organisaties te veranderen. Ik werk vooral in de financiële sector aan het voorkomen van problemen die de maatschappij kunnen schaden. Ik heb bijvoorbeeld bij De Nederlandsche Bank gewerkt als toezichthouder op gedrag en cultuur. Daarvoor werkte ik in het AMC, waar ik mij richtte op manieren van werken die een risico kunnen vormen voor de kwaliteit van zorg. Ik werk graag met oog voor “hoe gaan de dingen echt” in plaats van hoe we willen dat ze zijn. Ik ben geïnteresseerd in lastige situaties op werk, die ondanks alle goede bedoelingen, soms toch voorkomen. Daar is van te leren.

 

Ik werk graag aan een betere wereld. Ik hoop met mijn achtergrond een waardevolle bijdrage te leveren aan ReubeZorg en verbind me met volle overtuiging aan de route die ReubeZorg vaart om cliënten passende en persoonlijke zorg te bieden.