test
Vacatures Bekijk onze leuke vacature!

Logeerhuis ReubeZorg in Lochem (Gelderland)

Kinderen zijn kostbaar. Je hebt ze het liefst om je heen. Toch kan het fijn zijn als je als ouder even de handen vrij hebt. ReubeZorg is een logeerhuis in Gelderland. Hier logeren kinderen met een verstandelijke beperking. Ze vinden het hier heerlijk. En ondertussen werken we aan doelen. Ons kleinschalige logeerhuis ligt op het prachtige landgoed Ampsen, net buiten Lochem in de Achterhoek.

 

Kinderen met een verstandelijke beperking

De kinderen in ons logeerhuis zijn tussen de 4 en 20 jaar. Ze hebben een verstandelijke beperking en vaak ook een bijkomende zorgvraag zoals een lichamelijke beperking, syndroom, angststoornis, autisme of gedragsproblematiek. Onze begeleiders hebben de kennis die nodig is om hen goed te begeleiden.

Activiteiten op ieders niveau

Het belangrijkste doel van ons logeerhuis in Gelderland is dat jij als ouder even wordt ontlast. We vinden het belangrijk dat jouw kind zich thuis voelt bij ons. De kinderen doen samen leuke activiteiten, ieder op zijn/haar eigen niveau. Zoals:

  • Dieren verzorgen: varkens, kippen, schapen, konijnen, mini koeien, ezels en poezen
  • Buitenactiviteiten, zoals skelteren, klusjes op het erf, bosspelen, paardrijden, spelletjes
  • Binnenactiviteiten, zoals koken, schilderen, mozaïeken, voorlezen, muziek maken, kaarsen maken
  • En nog vele andere activiteiten en uitstapjes


Werken aan doelen

Tijdens het logeren werken we aan doelen die belangrijk zijn voor je kind. Denk bijvoorbeeld aan doelen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en algemene dagelijkse levensverrichtingen. We bieden structuur, helpen met de persoonlijke verzorging en bieden een actief programma aan. Na het ontbijt spreken we met ondersteuning van het pictosysteem de dag door met de kinderen.

 

Begeleiding in kleine groepen

Jouw kind komt in een groepje met nog 8 tot 10 andere kinderen. Per groepje wordt de begeleiding door 2 medewerkers en een stagiaire verzorgd. Zo kunnen we veel aandacht besteden aan ieder kind. Onze medewerkers hebben allemaal een zorgopleiding en doen jaarlijks de herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV). We halen onze inspiratie uit de methode Geef me de 5, Methode Heijkoop en Traumasensitief Werken.

 

Een- of tweepersoonskamers

ReubeZorg heeft verschillende kamers op de beneden- en bovenverdieping. Alle kamers zijn gezellig aangekleed en zijn voorzien van babyfoons. Als dat nodig is, zit er een alarm op de deur. Hier heeft je kind de privacy die het nodig heeft. ‘s Nachts is uiteraard een medewerker aanwezig. Ook is er een achterwacht. Er is dus altijd iemand direct in de buurt.

 

Gezellig samen eten

Kinderen en begeleiders eten gezellig samen aan grote tafels. We besteden veel tijd en aandacht aan het bereiden van biologische maaltijden. De groentes komen uit eigen tuin of van lokale bedrijven en het varkensvlees komt van onze eigen biggen. Goed en gezond eten is belangrijk, vinden we. We houden rekening met eventuele voedselallergieën en diëten.

 

Geef jouw wensen aan ons door

We maken een jaarplanning. Je kunt dus lang van tevoren doorgeven wanneer je graag een beroep doet op ons logeerhuis in Gelderland. We bieden:

 

Logeeropvang

Alle weekenden van vrijdag 17 uur tot zondag 17 uur, volgens afspraak. Kinderen komen op vaste weekenden. Hierdoor ziet je kind elke maand dezelfde kinderen en zoveel mogelijk dezelfde begeleiders. Het is mogelijk om meerdere weekenden af te nemen. We werken niet met uitzendkrachten.

Woensdagmiddagopvang

Mét de mogelijkheid om te logeren tot donderdagochtend, volgens vaste afspraak.

 

Vakantieopvang

Tijdens alle schoolvakanties, op losse inschrijving.

 

In de jaarplanning op deze pagina is te zien welke dagen in 2024 we open of gesloten zijn.

 

Een fijn logeeradres voor jouw kind?

Zoek je een fijn logeerhuis in Gelderland voor je kind? Een plek met goede, professionele begeleiding en leuke en leerzame activiteiten? Vul hieronder het formulier in en we nemen contact met je op! Of stuur een e-mail: info@reubezorg.nl

Vacature

Voor ons logeerhuis zijn wij nog op zoek naar een begeleider. Bekijk de gehele vacature