test
Vacatures Bekijk onze leuke vacature!

Nieuwsflits van ReubeZorg juni 2024; Activiteiten logeerhuis

Activiteiten logeerhuis 

Het is de laatste tijd gelukkig weer prachtig weer! Dat betekent dat we veel tijd buiten door hebben gebracht. 

We hebben sinds drie maanden nieuwe kippen en deze mogen heel af en toe op bezoek komen in het logeerhuis. De meeste zijn tam en kun je goed optillen. Ze leggen daarnaast heerlijke eieren waar we vaak in het weekend en tijdens het bakken van profiteren. Ook hebben we sinds begin mei 10 biggetjes welkom mogen heten, het is altijd een feest om naar ze te kijken want ze zijn natuurlijk super schattig.

Op de zaterdag hebben we er een nieuwe groep bij gekregen. Ze gebruiken het gebouw van de dagbesteding. Deze groep bestaat voornamelijk uit nieuwe kinderen. We moeten ze natuurlijk nog goed leren kennen maar het is nu al mooi om te ervaren hoe snel de kinderen wennen aan hun omgeving, aan elkaar, ons, de boerderij en het ritme!

De ‘nieuwe’ zaterdaggroep heeft eind april heerlijke broodjes gebakken boven het kampvuur.
Alison heeft een paar keer rolschaatsen meegenomen en de meeste kinderen durfden het aan om een rondje over het terrein te rolschaatsen. Dat was een succes!
 
De woensdagmiddag-groep bij de dagbesteding heeft zich wekenlang voorbereid op een babyshower voor Margriet. Alles was roze versierd met zelfgemaakte vlaggen en ze hadden heerlijke cakejes met muisjes gebakken. Als cadeau kreeg Margriet een rompertje met alle namen van de kinderen erop. Ze wist van niets en was blij verrast!

De andere woensdagmiddag-groep in het logeerhuis gaat regelmatig op bezoek bij het veulen van Stippel, het paard van Manon. De meeste kinderen hebben laatst een rondje op Stippel mogen rijden! Dat was heel erg leuk.


Met Hemelvaart zijn we een ijsje gaan eten bij IJsboerderij ’t Dommerholt in Borculo en in het weekend daaropvolgend was er open dag van de brandweer in Goor. Er waren ambulances, politiewagens en brandweerwagens. Ze mochten in alle wagens kijken, de kazerne bekijken, zelf blussen en kregen allerlei souvenirs mee! Het was goed georganiseerd. Al met al een geslaagde dag.


Even voorstellen


Beste aanstaande bewoners, ouders, collega’s en andere belangstellenden,


Mijn naam is Lennie Poetsma-Woestmaat en ik wil me graag voorstellen via deze weg.
We zullen elkaar wellicht binnenkort ontmoeten, omdat ik binnen het nieuwe woonhuis mag gaan werken. Daar ben ik erg blij mee en heb daar heel veel zin in!


Ik ben 44 lentes jong en ben getrouwd met mijn lieve man, Rudy. Ik ben een trotse moeder van onze (mijn bonus) zoon Sem van bijna 21 jaar en van onze dochter Evelien van bijna 11 jaar. Samen zorgen we voor 2 lieve poezen en een leuke, eigenwijze en ontzettend lieve jonge hond.

We wonen in Schalkhaar bij Deventer. Ik wandel graag in de natuur met de hond en ik vind allerlei groepslessen bij de sportschool erg leuk om te doen. Daarnaast ben ik dol op mijn familie en vriendinnen en breng daar ook veel tijd mee door, omdat ik dat belangrijk vind.

Inmiddels ben ik 25 jaar op verschillende plekken werkzaam geweest als persoonlijk woonbegeleider in voornamelijk de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en vele mogelijkheden. Daarin heb ik altijd ontwikkelingsgericht gewerkt. Ik ben eerder intensief betrokken geweest bij het opstarten en behouden van kwalitatief goede zorg bij een nieuw woonhuis. Ik heb de wens dit nogmaals te doen en ben erg dankbaar dat ik opnieuw deel uit mag uitmaken van zo’n bijzonder proces. Ik besef dat het een grote stap is voor de bewoners en ouders, maar heb er vertrouwen in dat we dit met alle betrokkenen kunnen dragen.

Ik krijg binnen het nieuwe woonhuis de taak om de coördinatie van de zorg voor een groot deel op me te nemen. Daarmee ondersteun ik het team, waardoor we binnen de diensten alle tijd en aandacht hebben voor de bewoners. Om deze reden word ik ook eerste aanspreekpunt voor de ouders, zodat de lijnen kort, duidelijk en snel zijn en ook gecommuniceerd worden naar het hele team. Ik zal fulltime werken en daardoor ook goed bereikbaar zijn voor vragen en afstemming over alles wat er nodig is om de zorg voor de bewoners zo optimaal, prettig en soepel mogelijk te laten verlopen.

We zullen er als team samen voor zorgdragen dat we met elkaar een fijne, veilige, warme en gezellige woonplek creëren voor en met de bewoners. Onze missie is een nieuw vertrouwd thuis te creëren, waar ze mogen zijn wie ze zijn.  Waarin iedereen zichzelf mag zijn en waar we vanuit respect met en van elkaar mogen leren.

Om alles zo goed mogelijk in de juiste banen te leiden komen Andreas en ik in juni samen bij de bewoners langs om de bewoners in hun eigen woning te ontmoeten en om met de bewoners en ouders samen een mooi plan te maken. Ik vind het ontzettend leuk en een eer dat ik vanaf de start mee mag werken aan het ontwikkelen van een geweldige woonplek voor de jongvolwassenen.

Leren over fotografie


Vier leerlingen van De Klas zijn de afgelopen weken met plezier bezig geweest met het onderwerp fotografie. Foto’s met de telefoon maken, dat kenden we al. Maar op welke manieren kan dat nog meer?


De leerlingen hebben verschillende camera’s bekeken en hebben bijvoorbeeld geleerd hoe een objectief of een fotorolletje vervangen moet worden. Hoe krijg je een foto van dichtbij gemaakt terwijl je ver weg staat? Dat kunnen wij nu ook!

Samen gingen we een aantal keren op foto-tour rond de Reube. We hebben bloemen gefotografeerd, spiegelingen in waterplassen, zelfs een reiger hebben we op de foto gekregen! We hebben de natuur als panoramabeeld en kleine plantjes van heel dichtbij gefotografeerd. We vonden het vanzelfsprekend om steeds rustig op elkaar te wachten wanneer een klasgenoot nog bezig was om een mooie foto te maken.

Terug in De Klas hebben we de tijd genomen om onze foto’s samen op de laptop te bekijken, behalve de foto’s die gemaakt waren met een ouderwetse spiegelreflexcamera. Het fotorolletje hebben we ter ontwikkeling eerst naar de Kruidvat in Lochem moeten brengen. Wat moesten we lang wachten voordat deze foto’s waren ontwikkeld. Maar het was het wachten zeker waard. Er zijn prachtige opnames van de omgeving van de Reube ontstaan!
Kijk zelf maar. 
 

BHV-herhaling

Alle medewerkers bij ReubeZorg zijn in het bezit van een certificaat bedrijfshulpverlening. Ieder jaar verzorgt Gijs te Brake van Mijn BHV uit Laren op enthousiaste wijze een herhalingscursus zodat medewerkers vaardigheden blijven beheersen én op de hoogte worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. EHBO-richtlijnen wijzigen namelijk regelmatig. Soms is dat omdat medische inzichten veranderd zijn en soms omdat EHBO’ers merken dat een bepaalde behandeling beter kan.

Dit keer werd de groep ReubeZorg medewerkers vanwege het aantal in tweeën gedeeld. Vóór de BHV training werd het vernieuwde ontruimingsplan met iedereen gedeeld. Op 11 april jl. was team Dagbesteding aan de beurt in De Loods. Aan de hand van voorbeelden, levensecht nagebootst door Gijs, werd parate kennis opgefrist. Team Logeerhuis en de medewerkers van De Klas mochten 25 april jl. in het Logeerhuis aan de slag met Gijs. Er is bewust gekozen voor BHV-training op de locatie waar medewerkers werkzaam zijn. Mocht BHV nodig zijn, is in ieder geval bekend waar de EHBO-koffer zich bevindt, hoe het alarm werkt e.d.

We zijn weer helemaal up to date met z’n allen. Iedereen heeft het BHV-certificaat behaald!


Donatie Inner Wheel Barchem

Inner Wheel Barchem, een actieve serviceclub die zich inzet voor goede doelen, heeft een donatie geschonken aan ReubeZorg.

Dankzij de betrokkenheid van haar leden heeft Inner Wheel Barchem een bedrag van maar liefst 1.500 euro bijeengebracht. Dit werd mogelijk gemaakt door verschillende initiatieven, zoals het verloten of verkopen van ingebrachte spullen tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, persoonlijke giften en een gezellige tuinbijeenkomst. Ook tijdens de Goede Doelenmarkt in december 2023 droegen de dames hun steentje bij door zelfgemaakte kerststukken, vogeltaarten en andere bakproducten te verkopen. Deze inspanningen stellen Inner Wheel Barchem in staat om gedurende een clubjaar meerdere goede doelen te ondersteunen. Dit keer was ReubeZorg één van deze goede doelen.

Tijdens de clubbijeenkomst van Inner Wheel Barchem op 16 mei jl. bij Grondig Geniethen landschapstuin te Lochem, heeft Andreas namens ReubeZorg de cheque in ontvangst genomen van voorzitter Annelies Hoentjen.

Bedankt Inner Wheel Barchem voor jullie financiële bijdrage!