test
Vacatures Bekijk onze leuke vacature!

Nieuwsflits van ReubeZorg december 2023; Wat een jaar!

Wat een jaar was het, vol avonturen, groei en prachtige momenten op de Reube! Van het verwelkomen van nieuwe gezichten tot het plannen van verbouwingen en het zien opbloeien van onze nieuwe dierenverblijven met koeien, ezels en pasgeboren biggetjes en konijnen. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet voor al deze projecten, terwijl we ook nog eens opnieuw zijn geslaagd voor het kwaliteitskeurmerk en mooie evenementen zoals de open dag en kerstmarkt hebben gehad.


Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen een essentiële rol heeft gespeeld in het realiseren van de dromen en doelen voor ReubeZorg. De manier waarop elk van onze verantwoordelijkheid draagt en onze visie uitdraagt naar elkaar, naar cliënten en ouders, is inspirerend om te zien. En laten we het niet vergeten - de fenomenale cijfers van het recente medewerkerstevredenheidsonderzoek spreken boekdelen over toewijding en passie voor wat we hier samen opbouwen met elkaar. In het nieuwe jaar staan er weer uitdagingen en avonturen voor de deur, waar we vol enthousiasme naar uitkijken. Na een 7 jaar durend proces opent eindelijk het woonhuis zijn deuren in het najaar. Dit succes hebben we te danken aan ieders vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Laten we samen deze nieuwe hoofdstukken van ReubeZorg omarmen, net zoals we dit afgelopen jaar hebben gedaan met elkaar. Graag willen we ook alle medewerkers bedanken die hier dag in dag uit aan de bouw werken en altijd even enthousiast reageren op het enthousiasme van onze cliënten. Het is heel leuk om te zien dat dit naast elkaar kan bestaan.


Goede Doelen Kerstmarkt


Vrijdag 8 december en zaterdag 9 december jl. heeft de dagbesteding voor het eerst met een kraam op de Goede Doelen Kerstmarkt in Lochem gestaan. De afgelopen tijd hebben de deelnemers hard gewerkt aan het maken van een voorraad voor deze markt.

Met een bus en auto volgeladen met zelfgemaakte producten reden we 8 december met een gedeelte van de vrijdaggroep naar de Gudula kerk om de kraam mooi in te richten. Enkele deelnemers bleven ’s middags in de kerk om zorg te dragen voor een goede verkoop. Wat was het leuk om spullen te verkopen die zij zelf gemaakt hebben. De beroemde potten zelfgemaakte jam van De Reube “vlogen” de kraam uit. Er kwamen zelfs mensen speciaal voor deze lekkere jam naar de Kerstmarkt! De houten auto en trein die door een deelnemer zijn gemaakt, maakten veel indruk op bezoekers. De auto is verkocht, maar de trein is er nog. Dus mocht u hiervoor belangstelling hebben, kunt u dat bij ons aangeven via de mail of telefoon. Ook op zaterdag hadden we fantastische hulp van de logees uit het logeerhuis. Zonder hen hadden we nooit zoveel mooie spulletjes kunnen verkopen, nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Zowel de vrijdagmiddag als de zaterdag was een groot succes. We verkochten niet alleen heel veel spullen, we werden ook gezien en konden aan vele mensen vertellen wat een mooie werkplek de Reube is.

Zaterdagavond lag iedereen uitgeteld op de bank. Tijd om even bij te komen van deze drukke, maar ook leuke dagen. Na het tellen van de kas op maandag, bleek dat we supergoed verkocht hadden! In het nieuwe jaar gaan we zeker op meer markten staan, want we hebben het allemaal erg leuk gevonden. Mochten jullie nog tips hebben op dit gebied, dan horen we het graag!

 

Ouderavond De Klas


Op dinsdag 21 november jl. heeft onze onderwijszorggroep de eerste ouderavond georganiseerd! Ouders van leerlingen waren die avond uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in De Klas. Een leuke manier om kennis te maken met de locatie, de begeleiders, leerkracht én de leerstof waar de kinderen mee werken.

Dat ouders met elkaar kennis konden maken, was ook een reden voor het houden van een ouderavond. De meeste leerlingen worden namelijk met een taxi naar de Reube gebracht. Hierdoor missen ouders contactmomenten met elkaar en de begeleider.

De ouderavond begon daarom ook met een gezellige kennismaking onder het genot van een hapje/drankje. Vervolgens hebben de leerkracht en begeleiders het een en ander verteld over een willekeurige onderwijsdag op de Reube. Welke structuur heeft zo’n dag, welke activiteiten worden aangeboden etc. Daarnaast hebben ouders meerdere voorbeelden van materiaal dat de leerlingen gebruiken, kunnen bekijken. Ouders konden op hun beurt weer vertellen hoe de onderwijszorggroep wordt ervaren door de kinderen.

Het was al met al een geslaagde, gezellige avond! Het is onze bedoeling de ouderavond jaarlijks terug te laten keren.


PREZO care keurmerk behaald

Cliënten kunnen bij ReubeZorg vertrouwen op goede zorg die aansluit op hun wensen en behoeften. We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze zorg. ReubeZorg is in het bezit van de kwaliteitswaarborg van Perspekt: het keurmerk PREZO Care.

Kwaliteitsinstituut Perspekt wil mens en organisatie bewegen richting optimale persoonsgerichte en waardegedreven zorg en welzijn. Daarom maakt zij kwaliteit van zorg en leven zichtbaar door middel van audits, trainingen en kwaliteitssystemen. Perspekt stimuleert de dialoog en het samen leren en ontwikkelen vanuit de zorgpraktijk. Zo helpt Perspekt medewerker en organisatie om te komen tot zo goed mogelijke integrale zorg voor iedere cliënt.

Perspekt werkt met een integraal kwaliteitsmodel PREZO Care, dat uitgaat van de universele waarden in de zorg. Uitgangspunt zijn de verhalen van alledag uit de zorgpraktijk en het samen leren, reflecteren en verbeteren. PREZO Care helpt om organisatiebreed te werken met de waarden, regels, dilemma’s en risico’s die uit deze verhalen naar boven komen. Deze manier van werken stimuleert eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid; dat leidt weer tot betere zorg én optimaal welbevinden voor cliënten. Middels een onafhankelijke participerende audit door Perspekt kan het PREZO Care keurmerk worden behaald.

Eind 2019 kregen wij voor het eerst een kwaliteitsaudit voor het PREZO Care keurmerk. Een dergelijk traject duurt 3 jaar. In 2023 was de start van een nieuwe cyclus kwaliteitsaudits daarom nodig. De auditoren hebben onze organisatie in oktober diverse keren bezocht. Inmiddels hebben wij het definitieve auditrapport mogen ontvangen en kunnen we melden dat het PREZO Care keurmerk opnieuw is toegekend! Daar zijn we uiteraard blij mee en erg trots op.


Sfeervol logeren

De afgelopen weken is ook in het logeerhuis een warme en knusse sfeer voelbaar. Er hangen lampjes en er staat een mooie wintertekening op het raam. De kinderen hebben veel leuke winterknutsels gemaakt, deze hangen op het seizoensbord in het logeerhuis. Dit alles zorgt voor een gezellige sfeer.

Ook zijn er deze maand weer leuke uitjes geweest. Een aantal kinderen heeft meegeholpen op de Goede Doelen markt in Lochem. Warme kleding werd aangetrokken en samen met de begeleiders van de dagbesteding zijn ze vertrokken naar de Kerstmarkt. Daar hebben de kinderen geholpen met het verkopen van spullen. Daarnaast was er natuurlijk ook tijd om lekker rond te snuffelen tussen alle mooie spullen. Natuurlijk zijn de andere logeerkinderen ook langsgekomen om de sfeer op de markt te proeven. Er werd genoten van de muziek en de leuke kraampjes.

Afgelopen weekend stonden de kinderen in het logeerhuis al vroeg klaar om een bezoekje te brengen aan de Goorse wintermarkt. Op de wintermarkt waren meer dan honderd paarden te zien. Een bijzondere ervaring voor de kinderen uit het logeerhuis.


Bonte Bentheimer vleespakketten

Vier het nieuwe jaar met onze biologische Bonte Bentheimer vleespakketten! En dat is nog niet alles: later in het jaar slachten we drie varkens van een ander ras, net zo smaakvol als onze geliefde Bentheimers.

Onze dieren hebben hier een geweldig leven gehad, met veel liefde en ruimte om te gedijen. Ze leven hier maar liefst drie keer langer dan in de reguliere industrie, en dat proef je!

Wat zit er in ons smakelijke pakket?
 • Schouderkarbonade
 • Filetlapje
 • Speklappen
 • Hamlappen
 • Gehakt
 • Saucijzen
 • Gelderse schijf
 • Onze overheerlijke rookworsten - een ware favoriet onder onze klanten!

  Voor slechts € 70,- ontvang je maar liefst 5 kilo hoogwaardig vlees, perfect passend in je vriezer. En onthoud: later in het jaar introduceren we een nieuw ras voor nóg meer variatie en smaak!

  Deel dit bericht en vertel je vrienden en familie over onze heerlijke vleespakketten. Neem contact met ons op om jouw bestelling te plaatsen en geniet binnenkort van onze ambachtelijke producten.

  Het pakket kan in week 2 opgehaald worden, van tevoren krijg je een mail wanneer precies. Aanmelden kan bij andreasponten@reubezorg.nl
Wij blikken terug op een mooi 2023 en maken graag samen een succes van 2024!
Hele fijne Kerstdagen gewenst en een bijzonder goed nieuw jaar.

Namens team ReubeZorgNieuwsbrief bekijken, klik hier