test
Vacatures Bekijk onze leuke vacatures!

Carla

Mijn naam is Carla Veninga. Sinds november 2022 werk ik bij ReubeZorg als begeleider dagbesteding. Daarvoor was ik begeleider bij een andere grote zorginstelling waar ik ook met veel plezier heb gewerkt. Toen ik de kans kreeg om bij ReubeZorg te mogen werken, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Vooral het kleinschalige en de unieke locatie spreken mij enorm aan. Inmiddels ben ik aardig ingeburgerd en heb ik mijn plek helemaal gevonden. 

 

Het is elke keer een feest om naar ReubeZorg toe te gaan. Geen dag is hetzelfde! Binnen de dagbesteding werken we met een team dat goed op elkaar is ingespeeld. Om 8.45 uur komen we samen om te overleggen wat er die dag op de planning staat en welke cliënten in welke ploeg kunnen deelnemen. De dagbesteding heeft een binnen én buiten ploeg. De binnen ploeg houdt zich o.a. bezig met kaarsen maken, houtbewerking, weven, keramiek, tekenen, koken, etc. We maken producten die we in de winkelkar bij de ingang van onze locatie verkopen. Inmiddels hebben we ook een aantal bedrijven die producten van de dagbesteding afnemen. Deelnemers zijn er trots op dat hun producten verkocht worden. Omdat ik er nog niet zo lang werk, vind ik het geweldig dat de cliënten mij uitleggen hoe je bepaalde producten maakt. Voordat ik hier ging werken, had ik nog nooit een kaars gemaakt of een weefgetouw in de handen gehad. De buiten ploeg van de dagbesteding houdt zich o.a. bezig met de moestuin, onderhoud van het terrein, houtwerking en de dieren. Deze winter hebben ze samen met een aantal vrijwilligers een mooi buitenhok gemaakt waar nu 2 minikoeien en 2 ezels in staan.

 

Het is niet zo dat cliënten bij de binnen ploeg of buiten ploeg horen. Sommige cliënten moeten er niet aan denken om in de tuin of met dieren te werken. Anderen maak je echt niet gelukkig met alleen maar binnen zijn. Dit maakt het werk voor mijn collega's en mij ook erg afwisselend. Als ik weet dat het mooi weer gaat worden, overleggen we ‘s morgens samen wat we gaan doen. Als ik aangeef dat ik met een aantal mensen van de binnen ploeg graag naar buiten wil, kan dat. We bekijken dan welke werkzaamheden er buiten gedaan kunnen worden en welke cliënten dit leuk zullen vinden. Het kan ook zijn dat een cliënt zijn hoofd vol heeft zitten en graag even naar buiten wil om een schaap of koe te knuffelen. Dan doen we dat! 

 

Wat ik vooral zo mooi vind, is dat de cliënten zo trots zijn op alles wat ze bij ons doen. Ik heb in die paar maanden dat ik bij ReubeZorg werk al een paar keer mogen ervaren hoe cliënten die eigenlijk nergens meer terecht konden, binnen een paar weken helemaal opbloeien. 

 

Mocht je meer willen weten over werken bij de dagbesteding, het logeerhuis of onderwijszorggroep De Klas van ReubeZorg, neem dan contact met ons op!