Vacatures Bekijk onze leuke vacatures!

Begeleider logeerhuis en onderwijszorggroep

(18 tot 28 uur)

 

Over ons
ReubeZorg is een kleinschalige particuliere zorginstelling. Wij bieden logeeropvang, zorg en onderwijs, dagbesteding en vanaf september 2024 wonen met 24-uurszorg aan mensen met een verstandelijke beperking, lichte psychiatrische problematiek en/of niet-aangeboren hersenletsel. Meer informatie vind je op www.ReubeZorg.nl

Logeeropvang bieden wij aan in de weekenden en schoolvakanties voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Veelal is er sprake van bijkomende problematiek, zoals een syndroom, hechtingsproblematiek, angststoornis, autisme of gedragsproblematiek.Het hoofddoel is ontlasting van de thuissituatie, maar daarnaast wordt er gewerkt aan doelen op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en algemene dagelijkse levensverrichtingen. Om een beeld te krijgen van ons logeerhuis, zie Logeerhuis 2021 - YouTube

De onderwijszorggroep is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 15 jaar met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Het gaat om kinderen die niet passen binnen het schoolsysteem. Samen met school leveren we maatwerk en werken we vanuit een veilige basis aan hun ontwikkeling.Naast het verplichte onderwijs leert hij/zij sociale en praktische vaardigheden zoals huishoudelijk werk, zelfzorg en dagbestedingsactiviteiten. Kinderen krijgen bij ons de kans om te ontdekken op welke manier ze zich kunnen ontwikkelen. Daar gaan we vervolgens aan werken, hoe klein deze groei voor sommigen ook zal zijn. Het doel is het bevorderen van de zelfredzaamheid en het volgen van onderwijs. Voor de onderwijszorggroep werkt ReubeZorg samen met de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland. We begeleiden ook kinderen vanaf 15 jaar die nog leerplichtig zijn maar niet kunnen functioneren in een schoolse setting.Zij kunnen eventueel onderwijs volgen in de vorm van een stage of praktijkleren. 

 

Over jou

Jij bent een enthousiast persoon met affiniteit met de doelgroep. Je bent flexibel en je steekt je handen graag uit de mouwen. Om deze baan als begeleider goed uit te kunnen voeren, is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast ben jij duidelijk in de communicatie, kan jij je verbaal en schriftelijk goed uitdrukken en weet je op welke manier je de cliënten moet aanspreken. Je bent zelfstandig en geduldig. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, probleemoplossend denken en creativiteit kenmerken jou.

 

Als aanvulling op ons team zijn wij op zoek naar een begeleider met:

 • Een afgeronde opleiding in de zorg (mbo-niveau 4 of hbo);
 • Een enthousiaste, open en leergierige houding;
 • Ervaring in het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Een zelfstandige werkhouding.

 

Wij bieden jou:

 • Een geweldige baan met volop ruimte voor eigen inbreng;
 • Een prachtige, rustige en natuurrijke werkomgeving en enorm leuke cliënten;
 • Een contract voor bepaalde tijd, die wij bij gebleken geschiktheid graag omzetten naar onbepaalde tijd;
 • Een prettige sfeer in een klein team (gemiddeld cijfer recent onderzoek medewerkerstevredenheid 8,7);
 • Een werkplek waar je echt van meerwaarde kunt zijn;
 • Scholing volgens de methode Heijkoop;
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform CAO gehandicaptenzorg (functieschaal 40).

 

Interesse?
Solliciteren kan door het sturen van een motivatiebrief en CV naar jochem@reubezorg.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jochem Ponten, telefoonnummer 06 47560388.

 

Wil je liever eerst kennismaken? Neem dan contact op met Jochem Ponten voor een rondleiding en een kop koffie.