Er is ruimte! Extra plek bij de dagbesteding

Mara

Mijn naam is Mara Noten en ik ben 18 jaar. In augustus 2022 begon ik met de opleiding Social Work in Nijmegen op de HAN. Vanuit de HAN moest ik meteen opzoek naar een stageplek. Mij leek het altijd al leuk om met kinderen en in de zorg te werken. Ik ging dus opzoek naar een plek waar dit samen komt. Via een bekende kreeg ik de gouden tip: ReubeZorg. Op deze plek komt het werken met kinderen én de zorg voor mij perfect samen! Sinds september 2022 ben ik elke zondag te vinden in het logeerhuis.

 

Voor mij was in het begin natuurlijk alles nieuw, aangezien dit mijn eerste stageplek is. Ik moest even wennen aan alles. Hoe speel je in op bepaalde situaties en hoe stimuleer je de kinderen mee te doen met een activiteit? Na een paar weken was dit voor mij al steeds makkelijker en nu voelt het eigenlijk helemaal niet meer als stagelopen voor school, want de tijd gaat zo snel! Lekker ontbijten, knutselen, tekenen, buiten spelen, bakken en ga zo maar door. In het logeerhuis doe je van alles wat. Van wandelen in het bos, koekjes bakken tot rustig een boekje voorlezen op de bank. Je bent dus veel in contact met de kinderen en met je collega’s.

 

Ook al is de dagindeling van de zondag hetzelfde, zoals de tijden dat we gaan drinken, lunchen en middagrust hebben, elke zondag blijft toch anders. Je werkt met verschillende collega’s, doet diverse activiteiten en je hebt elk weekend van de maand een andere groep om te begeleiden. Dat is ook wat ik zo leuk vind en waarom ik elke zondag met plezier naar ReubeZorg kom. Wat ik daarnaast zo mooi vind om te zien, is dat iedere begeleider, en zo ook ik, een andere band heeft met het kind.